Gemeente

Gemeente

Een overzicht van de meest relevante regelingen en subsidies van de gemeente:

 

Gemeente - Detacheringsbaan

Een werkgever kan een klant van de gemeente inlenen middels een detacheringsbaan. Hiermee wordt het werkgeversrisico tijdelijk overgenomen. De medewerker kan dan op de werkplek vaardigheden opdoen die nodig zijn om betaald werk te verrichten. Daarna kan de medewerker bij de werkgever in dienst treden.

Deze subsidie is beschikbaar in alle branches. Regeling kan per gemeente verschillen

 

Gemeente - Loonkostensubsidie

Wanneer een werkgever een klant van de gemeente in dienst neemt, kan hij gedurende maximaal 6 maanden loonkostensubsidie ontvangen. De hoogte hiervan bedraagt 50% van de totale loonkosten. Indien de omstandigheden van de klant daartoe aanleiding geven kan de loonkostensubsidie verhoogd worden. De subsidie kan echter nooit meer bedragen dan de van toepassing zijnde uitkeringsnorm.

Deze subsidie is beschikbaar in alle branches. Regeling komt niet in alle gemeenten voor en kan per gemeente verschillen.

 

Gemeente - Nazorg

Indien een werkgever een klant van de gemeente een betaald dienstverband aanbiedt, kan voor deze nieuwe werknemer nazorg ingezet worden. Hierbij gaat het om activiteiten die er op gericht zijn het betaald dienstverband te continueren ten einde hier een duurzaam karakter aan te geven.

Deze subsidie is beschikbaar in alle branches. Regeling kan per gemeente verschillen.

 

Gemeente - Stageplaats/leerwerkplaats

Een werkgever kan een klant van de gemeente voor een beperkte periode kosteloos ‘stage’ laten lopen bij hem. De werkgever hoeft dus geen salaris te betalen.

Deze subsidie is beschikbaar in alle branches. Regeling kan per gemeente verschillen.

 

Gemeente - Startersbeurs Noordoost-Brabant

Omschrijving

De Startersbeurs biedt werkgevers de mogelijkheid om ambitieuze jongeren te betrekken bij hun organisatie in een leerwerkplaats voor 6 maanden. Het gaat om gemotiveerde jongeren, die net van school komen en met een frisse blik naar het vak kijken. Mogelijk kan dit een toekomstige medewerker zijn of geeft het de werkgever een beeld van de klant van morgen.

 

Toepassing

Werken met behoud van uitkering gedurende een beperkte periode.

 

Voorwaarden

Bedoeld voor: in gemeente ' s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught woonachtige jongeren (18 tot 27 jaar).

•De jongere werkt niet of minder dan 12 uur per week, volgt geen rijks bekostigd onderwijs en ontvangt geen uitkering of is bereid bij de start van de Startersbeurs de uitkering te beëindigen.

•Duur leerwerkplaats: 6 maanden.

•De leerwerkovereenkomst omvat gemiddeld 32 uur per week, in overleg tussen starter en leerbedrijf te verdelen over maximaal 5 werkdagen per week.

•De werkgever betaalt de Starter een vergoeding van netto € 500,- per maand, inclusief vakantiegeld. Daarnaast reserveert de werkgever voor iedere hele maand die de Starter bij hem werkzaam is geweest € 100,-. Dit spaartegoed kan de Starter na afloop van zijn/haar werkzaamheden inzetten om een aanvullende opleiding, cursus of certificeringstraject te doorlopen.

•De werkgever ontvangt van de gemeente een bijdrage in de begeleidingskosten van de Starter van € 500,- per maand vermeerderd met de toe te passen sociale premies en heffingen.

 

Kordater

  • Een advies en re-integratie bedrijf;
  • Brengt werkgevers in contact met werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

 

- Doortastend -

- Vastberaden -

- To the point -

 

 

“Serieus werk maken van andermans werk”